Incoterms

Læs om Incoterms

Forskellig praksis og juridiske fortolkninger mellem erhvervsdrivende overalt i verden krævede et fælles sæt regler og retningslinjer, hvorfor ICC (Det internationale handelskammer / International Chamber of Commerce) offentliggjorde de første Incoterms-regler i 1936, og har opretholdt og udviklet dem lige siden.

Incoterms 2020 trådte i kraft d. 1 januar 2020. Incoterms er anerkendte og udbredte handelsklausuler, udarbejdet af ICC, der regulerer og beskriver parternes rettigheder og pligter i relation til risiko, transport og forsikring ved handelskøb.

Klausulerne regulerer blandt andet, hvem der bærer risikoen for varens beskadigelse eller bortkomst under transport, hvem der skal betale for forsikring af varen under transporten, og hvordan godset skal leveres.

ICC har udarbejdet en vejledning til, hvordan man vælger den mest passende Incoterm for en given købs- / salgstransaktion, og det er forklaret, hvordan salgskontrakten interagerer med andre kontrakter, der indgås i forbindelse med et salg, herunder transport-, forsikring- og rembursaftaler.

Incoterms 2020 indeholder to væsentlige ændringer, i forhold til udgaven fra 2010:

DAT (Delivered at terminal) omdøbes til DPU (Delivered at place unloaded).

FCA (Free carrier) giver nu også mulighed for, at konnossementet kan udstedes efter læsning.

Desuden er der foretaget følgende ændringer:

CIF (Cost, Insurance and Freight) og CIP (Carriage and Insurance Paid to): Disse handelsklausuler indeholder nye standardforsikringsaftaler, men forsikringsdækningen skal fortsat forhandles mellem køber og sælger

FCA (Free Carrier), DAP (Delivered at Place), DPU (Delivered at Place Unloaded) og DDP (Delivered Duty Paid) tager nu højde for, at køber og sælger selv kan sørge for transport i stedet for at købe transport hos tredjepart

International Chamber of Commerce (ICC) har udarbejdet en gratis app, der giver dig et let og enkelt overblik over Incoterms 2020.

Download app til Apple
Download app til Android

Ring til os. Vi finder en løsning, som passer til dine behov.